De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Colofon

Beeldverantwoording
Voor het beeldmateriaal op deze site is gebruik gemaakt van rechtenvrije afbeeldingen van Wikimedia Commons en Flickr. Bij publiciteitsbeelden wordt de fotograaf, indien bekend, vermeld. Indien u meent dat er onterecht gebruik is gemaakt van auteursrechtelijk beschermd materiaal, vragen wij u vriendelijk contact op te nemen per mail.

Verantwoording
Deze website maakt dankbaar gebruik van diverse bronnen. Data zijn afkomstig van Wikipedia, programmaboekjes, de Theaterencyclopedie, Delpher en fysieke bronnen. Bij achtergrondartikelen worden bronnen zo veel mogelijk vermeld.

Leestips
Wil je meer weten over Nederlandse musicals, ga dan vooral eens op zoek naar de boeken Musicals in Nederland van Hilde Scholten, Met zang en dans van Paul van Ewijk en 100 jaar amusement in Nederland van Jacques Klöters. Ook op internet is er een en ander over de vaderlandse musicalgeschiedenis te vinden, bijvoorbeeld op de website Een leven lang theater en in de Theaterencyclopedie. Meer over Joop van den Ende's bedrijf Stage Entertainment vind je in dit hoofdstuk uit het Palgrave Handbook of Musical Theatre Producers.

Als inleidend boek over de studie naar musicals is het Engelstalige Studying Musical Theatre van Millie Taylor en Dominic Symonds een aanrader.

Redactie
Idee, bijwerking en beheer: Sanne Thierens
Website, design en huisstijl: Stijn Peeters
Mail voor reacties of vragen naar hallo@musicaldatabase.nl.