De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Recensie: dirty Disney in Bedding Belle

Afgelopen week presenteerde Roar Edge Productions in het Londense Hippodrome Casino een eenmalige workshop om hun nieuwe musical Bedding Belle aan te kondigen. Vooral noemenswaardig zijn de liedjes: Disneymelodiën, maar dan met teksten die je bij Disney nooit zou horen.

Arbeidersdochter Belle begint dankzij een beurs als nieuwe leerling op een prestigieuze school. Natuurlijk valt ze op tussen haar andere, rijke klasgenoten; Arielle, Jazz, Cindy, Gary en Spencer. Haar aankomst ontketent een tienerdrama vol onbeantwoorde liefdes, wilde feesten, flirts, relaties die verbroken worden en de smaak van wodka.

Disney-parodie

Hoewel Bedding Belle een originele musical is, gebruikt het bestaande Disney-melodieën. Het verhaal heeft niets met Disney te maken – als deze musical iets is, is het wel het tegenovergestelde van een Disney-musical – maar presenteert nieuwe liedteksten op bekende, iconische deuntjes. De op zijn minst ontdeugend te noemen liedjes zijn soms sexy, en gaan dan weer rechtstreeks over seks.

West End-cast

Omdat de voorstelling ‘slechts’ een workshopvoorstelling was, kwamen er bij de presentatie geen uitbundige decors of kostuums kijken. Toch was deze workshop van vele hogere kwaliteit dan veel ‘kant en klare’ musicals, met een cast die rechtstreeks van West End-musicals als Wicked, The Lion King, Mamma Mia, We Will Rock You en Hairspray kwam. De artiesten, allemaal bruisend van het talent, werden begeleid door een live piano en viool. Werkelijk elk castlid (Gemma Knight Jones, Maisy Bawen, Rhoda Dell, Michelle Pentecost, James Alexander Gibbs en Brian Gilligan) leverde een uitzonderlijke prestatie, maar Leanne Jones als high school-pestkop en rijkeluiskind Arielle was de ster van deze voorstelling. Jones’ vertolking van ‘Poor Unfortunate Souls’ vormde een hoogtepunt in de musical. Het enige wat minder was, waren een aantal losse eindjes aan het slot van de musical, in het bijzonder de subplot tussen Cindy en Spencer.

Het zal moeten blijken wat er gaat gebeuren met deze musical, die nog in ontwikkeling is, maar duidelijk is dat het hier om een veelbelovende productie gaat. We zullen zien!

Door: Lisa Theresa Downey-Dent.

29 juni 2015, 12:12

Deel: