De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Musicalzomer: Londen

Foto: Hec Tate

Het is zover: zomervakantie! Ga je deze zomer op reis naar het buitenland en wil je daar een leuke musical bezoeken? Dan vind je hier de beste tips. Deze keer in de schijnwerpers: musicalstad Londen.

In Londen moet je zijn voor de grote kassuccessen (denk: The Lion King, Book of Mormon, The Phantom of the Opera), maar er zijn ook heel wat kleinere, interessante producties te zien. Daarom in dit lijstje een overzicht van beide soorten.

1. Book of Mormon

Deze musical is zo erg dat je niet anders kan dan er om lachen. En nog meer lachen, en blijven lachen. Hi-la-risch, dat is dit verhaal van de makers van South Park over een stel mormonen die naar Oeganda vertrekken om de lokale bevolking te bekeren. Genieten! Tip: win een goedkoop kaartje bij de dagelijkse loterij.

2. Charlie and the Chocolate Factory

Het wereldberoemde verhaal over de jonge Charlie die de chocoladefabriek van meneer Wonka bezoekt komt tot leven in deze musical. De pakkende liedjes zijn aanstekelijk en de decors een lust voor het oog. Deze musical wordt geen moment saai. Wil je met je gezin een geslaagd avondje uit in Londen, dan is Charlie een goede keuze. De volledige recensie lees je hier.

2. Gypsy

Deze heerlijke Broadwayklassieker met muziek van Jule Styne en liedteksten van Stephen Sondheim mag een beetje musicalliefhebber niet missen. Pronkstuk van deze musical is Imelda Staunton die de rol van Mama Rose speelt in dit verhaal over showbizz in de jaren twintig. In het art deco Savoy Theater dompel je je even onder in ouderwets entertainment. Lees de volledige recensie hier.

3. Songs for a New World

Het Nederlandse musicalpubliek mag inmiddels bekend zijn met Jason Robert Brown’s The Last Five Years, zijn andere creatie is hier nooit opgevoerd. Ben je in Londen, maak dan dus zeker gebruik van de mogelijkheid om Brown’s Songs for a New World te bezoeken. De musical omvat een serie liedjes met een gemeenschappelijk thema: ‘de beslissing’. De musical is slechts drie weken te zien in het St. James Theatre. Tip: boek met korting.

4. Seven Brides for Seven Brothers

Midden in de zon vanuit het park naar een musical kijken: dat kan deze zomer in het Regent’s Park Open Air Theatre. Dit jaar wordt daar de filmklassieker Seven Brides for Seven Brothers op het podium gespeeld. De musical stamt uit de jaren vijftig, de Golden Age van de filmmusicals. De film won de Academy Award for best score. In 2006 noemde het American Film Institute de film nog een van de beste filmmusicals ooit gemaakt. Als je nog niet overtuigd bent, kijk dan eens naar foto’s van het openluchttheater: decor en podium lopen haast in elkaar over, waardoor je middenin het verhaal zit.

5. Grand Hotel

Grand Hotel staat in Wim’s geheugen gegrift als een van de beste M-Labproducties tot op heden. Reden om te gaan kijken of de Londense productie even goed is - aan de muziek en het verhaal zal het in ieder geval niet liggen. Grand Hotel vertelt over een aantal hotelgasten wiens levens met elkaar verbonden raken aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog. Deze productie is te zien in het intieme Southwark Playhouse.

6. High Society

Deze klassieke musical van muzieklegende Cole Porter speelt deze zomer in het Old Vic. De musical is gebaseerd op filmmusical High Society uit 1956, die weer gebaseerd is op The Philadelphia Story. Het verhaal gaat over Tracy Lord, wier ex probeert haar voor terug te winnen. Dan verschijnt ook journalist Mike Connor ten tonele, en ook hij gaat achter Tracy aan. Wie zal ze kiezen? Ben je jonger dan 25? Dan haal je ook voor deze musical een goedkoop kaartje.

Goedkoop naar een Londense musical? Check deze pagina. Ook te zien in Londen: Bend It Like Beckham, Beautiful, Les Misérables, Memphis, Wicked, Matilda, Sunny Afternoon, The Phantom of the Opera, The Lion King, Jersey Boys, Miss Saigon en Billy Elliot.

17 juli 2015, 11:11

Deel: