De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Uit het archief: Wim Sonneveld in Hollywood

Foto: Nationaal Archief

Wist je dat Wim Sonneveld het tot Hollywood heeft geschopt? Hij speelde mee in de filmmusical Silk Stockings, met Fred Astaire in de hoofdrol. Toen ik YouTube afstruinde kwam ik een Amerikaans interview met Sonneveld tegen uit de tijd dat hij in Amerika verbleef.

In het interview vertelt Sonneveld hoe hij in Amerika terecht kwam, waar hij uiteindelijk een kleine rol kreeg in een komedieserie. Vervolgens werkte hij in het Turnabout Theatre in Los Angeles waar hij gespot werd, waardoor hij een hoofdrol kreeg in een toneelstuk: The Pink Hippopotamus. Filmmaatschappij MGM zag hem in dit toneelstuk en nodigde hem uit om te komen auditeren voor de filmmusical Silk Stockings. En ja: Sonneveld werd aangenomen om mee te spelen in deze film met Fred Astaire in de hoofdrol.

Sonneveld spreekt in het interview ook over een film van Warner Brothers over het leven van circusdirecteur Barnum, waarin hij mee zou spelen. Tenslotte bespreekt hij My Fair Lady, waarin hij in 1960 te zien zou zijn: "Niemand realiseert zich dat Holland een heel klein land is. We kunnen het ons niet veroorloven om een grote productie neer te zetten."

Bronnen:

Lees meer over The Pink Hippopotamus, Wim Sonnevelds films en Silk Stockings op Eenlevenlangtheater.nl.

23 september 2015, 16:04

Deel: