De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Verdieping: Hamilton

De Musicaldatabase-oprichter Sanne volgt dit semester het vak Musical Theatre Histories and Contexts. Les twee was gewijd aan de Amerikaanse hitmusical Hamilton. Benieuwd naar de leeslijst? Hier lees je mee.

Omdat Hamilton nog maar een jaar geleden in première ging, moeten de eerste boeken en wetenschappelijke artikelen over de musical nog verschijnen (maar dat ze in de maak zijn, is bekend). Voor de tweede les van het vak Musical Theatre Histories and Contexts stonden er daarom twee krantenartikelen over de musical Hamilton op het programma. Benieuwd? Lees ze ook.

1. What is Hamilton? A 12-step guide to your new musical obsession – The Telegraph

Het is moeilijk voor te stellen dat je als musicalliefhebber nog nooit van Hamilton hebt gehoord. Deze hiphopmusical over de Amerikaanse revolutie met multiculturele cast is een megahit in Amerika (en op Spotify) en is het komende jaar volledig uitverkocht. Mocht je Hamilton nog niet kennen, dan helpt dit artikel uit The Telegraph je in 12 stappen om wat wijzer te worden. Weet je meteen waar al die ophef over gaat.

2. Why ‘Hamilton’ Has Heat – The New York Times

Aan de hand van zes foto's legt de journalist van The New York Times uit waarom Hamilton zo geweldig is. Het artikel gaat kort in op de ontstaansgeschiedenis van de musical, bespreekt de diversiteit van de castleden (een van de redenen voor het overweldigende succes), en noemt bovendien het historische verhaal dat de musical vertelt: dat van founding father Alexander Hamilton.

Lees ook: Hamilton: De gezusters Schuyler

6 oktober 2016, 15:03

Deel: