De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Verdieping: VU organiseert Q&A met Ted Neeley

Foto: NBC Television Network

Op vrijdag 16 december 2016 komt Ted Neeley naar de Vrije Universiteit Amsterdam voor een gesprek en Q&A over de film Jesus Christ Superstar onder de titel 'De theologie van de Jezusfilm: in gesprek met de hoofdrolspeler'. In samenwerking met Cultuurcentrum Griffioen wordt de film speciaal voor deze gelegenheid voor studenten, medewerkers en publiek vertoond. Voorafgaand houdt liefhebber en kenner van jezusfilms Jan Krans (Faculteit der Godgeleerdheid en PThU) een lezing over Jesus Christ Superstar en de traditie van jezusfilms. VU-hoogleraar Ruard Ganzevoort en aankomend decaan van de faculteit Godgeleerdheid gaat na de film in gesprek met Ted Neeley en publiek.

Binnen de faculteit Godgeleerdheid van de VU wordt de verbinding tussen ouder bronnen en hedendaagse mediacultuur nauwkeurig gevolgd. De jezusfilm past in een lange mediatraditie waarin het verhaal van Christus op een geheel nieuwe manier worden toegeëigend. In hoeverre worden religieuze iconen uit het klassieke verhaal gebruikt als symbolische taal om de eigen tijd te verstaan? Wat betekent dit voor de bronnen? En voor de plaats van religie in onze gemediatiseerde samenleving? Deze vragen zullen tijdens de bijeenkomst besproken worden.

Kaarten (6 euro voor studenten) zijn hier verkrijgbaar. Meer informatie over de musical Jesus Christ Superstar vind je hier.

5 december 2016, 10:10

Deel: