De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Doorstart voor M-Lab?

Bob Bronshoff

Krijgt M-Lab een doorstart? Als het aan de oorspronkelijke oprichters ligt wel. Naar aanleiding van het advies voor muziektheater dat de Raad voor Cultuur vorige week publiceerde, drukten zij hun intenties uit om de mogelijkheden voor een doorstart te onderzoeken.

De oorspronkelijke oprichters Koen van Dijk, Marianne Huibers en Carmen Nicolaï voelen zich uitgenodigd de stichting M-Lab nieuw leven in te blazen. 'De afgelopen week zijn we overspoeld door hartverwarmende reacties, waaruit blijkt dat de leegte die M-Lab heeft achtergelaten om invulling vraagt. Wij zijn nu de mogelijkheden aan het onderzoeken voor een doorstart van M-Lab'. In de loop van dit jaar hopen zij hun plannen voor een nieuwe toekomst voor M-Lab voor te leggen aan het Fonds Podiumkunsten, om aanspraak te maken op een structurele subsidie in de Basis Infrastructuur.

Ontstaan van M-Lab

M-Lab opende in 2007 haar deuren als productiehuis en theater. M-Lab, naar een idee van Joop en Janine van den Ende, werd in eerste instantie financieel gesteund door de VandenEnde Foundation en de gemeente Amsterdam en later ook door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De artistieke leiding was tot 1 juni 2011 in handen van Koen van Dijk, die van vele producties de regisseur en/of vertaler was. M-Lab moest in 2015 haar deuren sluiten als gevolg van de kaalslag in cultuursubsidie ten tijde van de financiële crisis.

22 januari 2019, 13:01

Deel: