De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Musicalversie Bombshell aangekondigd (die van Smash)

Universal Stage Productions heeft plannen aangekondigd voor een musical van Bombshell, gebaseerd op de NBC-televisieserie Smash. In de serie wordt een musical gemaakt over Marilyn Monroe.

Bombshell werd al 'the best Broadway musical that doesn't exist' genoemd. Yet - kan daar nu aan toegevoegd worden, want plannen zijn in de maak. Robert Greenblatt, voorzitter van NBC Entertainment, zegt in een artikel op broadwayworld.com: 'Smash was ambitieus omdat elke aflevering een ingewikkelde musical voor televisie vormde, en we het geraamte van de musical-in-een-musical op Marilyn's eindeloos fascinerende en tumultueuze leven bouwden. Verspreid over twee seizoenen is er een hele Bombshell-score geschreven in dienst van het verhaal, en nu krijgt die show een kans om op zichzelf te staan.'

De liedjes uit Bombshell van Marc Shaiman en Scott Wittman werden al genomineerd voor een Emmy, met 'Let Me Be Your Star' als de hit uit de fictieve voorstelling. Shaiman en Wittman, bekend van Hairspray, Catch Me If You Can en Charlie and the Chocolate Factory zullen meewerken aan de musicalversie van Bombshell. Ook Steven Spielberg, de uitvoerend producent van de tv-serie, zal betrokken zijn. Neil Meron en Craig Zadan, eveneens uitvoerend producenten van de tv-serie, zullen de musical produceren. Eerder produceerden ze filmversies van Hairspray en Chicago. Joshua Bergasse zal de choreografie van Bombshell verzorgen. De naam van de scriptschrijver zal binnenkort worden aangekodigd; de cast is nog niet bekend.

Totdat de musical in de theaters te zien is, blijven we nog even genieten van deze digitale showstopper:

22 juni 2015, 21:09

Deel: