De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Samantha Barks in musical Amélie

Foto: Christopher William Adach

Samantha Barks gaat de hoofdrol spelen in de musical gebaseerd op de film Amélie. De musical beleeft op 11 september haar wereldpremière in het Berkeley Repertory Theatre in Californië.

Barks brak in 2008 door met de BBC-castingshow "I'd do anything" (het programma waar onze "Op zoek naar.." op gebaseerd is). Ze behaalde de derde plaats in de strijd om de rol van Nancy in de musical Oliver. Niet veel later maakte ze haar musicaldebuut in de Londense versie van Les Misérables, waar ze de rol van Éponine speelde. Ze speelde de rol eveneens in de verfilming van de musical.

De Amélie-musical wordt geregisseerd door Pam MacKinnon, die een Tony won voor haar regie van Clybourne Park. De musical wordt geschreven door Craig Lucas (script), Daniel Messé (muziek en liedteksten) en Nathan Tysen (liedteksten). Tysen schreef eerder liedteksten voor de musicals Tuck Everlasting, The Burnt Part Boys en Fugitive Songs. Messé is toetsenist in de indieband Hem. Een indruk van hun muziek (er zit wel een Amélie-sound in, nietwaar?):

Bron: Musicalfreunde

27 juni 2015, 21:09

Deel: