De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

B-Brave in Musicals in Concert

De boyband B-Brave zal optreden tijdens de nieuwe editie van Musicals in Concert, die 13 en 14 november plaatsvindt in de Ziggo Dome. De boyband brak in 2013 door in het programma The X-Factor. Een aantal van de jongens uit de band speelde al eerder in musicals, waaronder Ciske de Rat en Tarzan.

Zo speelde Dioni Jurado de rol van Ciske de Rat in de gelijknamige musical. Ook was hij te zien in Narnia en Kruistocht in Spijkerbroek, en speelde hij Kurt in The Sound of Music. Ook Samuel Leijten speelde de rol van Ciske. Net zoals Kaj van der Voort, die eveneens als kleine Tarzan te zien was. Jai Wowor speelde Jakopje in Beauty and the Beast en kleine Tarzan in Tarzan. “Het is bijzonder om twee avonden in de Ziggo Dome te mogen staan,’ zeggen de mannen van B-Brave. “Dit is toch de ultieme poptempel van Nederland geworden waar alle grote wereldsterren willen staan.”

Naast B-Brave zullen o.a. Simone Kleinsma, Pia Douwes, Stanley Burleson en René van Kooten te zien zijn in Musicals in Concert. "Het is fantastisch dat Pia er bij is,” zegt Simone Kleinsma enthousiast. “Het was onze wens om hier samen aan mee te doen. De laatste keer dat wij samen op het toneel stonden is al weer zes jaar geleden voor de musical Sunset Boulevard.”

Bekende musicalsterren

Met Simone, Pia, Stanley, René en B-Brave zijn de eerste namen van de line-up Musicals in Concert bekend gemaakt. Binnenkort worden er nog meer artiesten toegevoegd. Ook dit jaar verzorgt Eric van Tijn met zijn band de muzikale leiding. René van Kooten over zijn deelname: “Het geeft een gigantische kick als je het vijftienduizendkoppige publiek muisstil kunt krijgen met een mooie ballad. Maar het is een even grote kick om een paar minuten later het publiek uit zijn dak te zien gaan bij een ‘greatest hit’. Voor ons is het ook echt een reünie van de beste artiesten die Nederland op musicalgebied heeft. Het is een unicum om iedereen op die avond op het podium te zien. Ik kijk er ontzettend naar uit."

Musicals in Concert

Momenteel is er al een enorme vraag naar kaarten voor de slechts twee concerten op 13 en 14 november. Musicals in Concert combineert musical met het spektakel van een popconcert. Het wordt een compleet nieuwe show met een minstens even spectaculair decor als vorig jaar, zo zeggen de organisators. ‘Maar de details houden we nog even geheim,’ lacht Stanley Burleson. Vorig jaar hebben bijna vijftigduizend mensen in drie dagen tijd de top van de Nederlandse musicalwereld zien optreden. Een vervolg op 2014 kon daarom niet uitblijven. Een voorproefje van het concert is te zien tijdens de Musical Sing a Long op de Amsterdamse Uitmarkt.

Meer informatie is te vinden op de website www.musicals2015.nl.

29 juni 2015, 23:11

Deel: