De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Jason Robert Brown en Duncan Sheik schrijven Sondheim-arrangementen

Pianist Anthony de Mare brengt een driedubbele CD uit met 36 nummers van Stephen Sondheim, die gearrangeerd en opnieuw geïnterpreteerd zijn door hedendaagse componisten. De CD, getiteld Liaisons: Re-Imagining Sondheim from The Piano wordt 25 september gelanceerd door ECM.

Onder de componisten die aan de CD meewerkten, zijn musicalcomponisten Jason Robert Brown (The Last Five Years) en Duncan Sheik (Spring Awakening) en David Shire, die de piano speelde in de originele Amerikaanse producties van The Fantasticks en Funny Girl. Verdere arrangementen komen van minimalist Steve Reich, singer-songerwriter Gabriel Kahane, jazzcomponist Fred Hersch, filmcomponist Thomas Newman (Little Women, Finding Nemo, WALL-E, Saving Mr. Banks) en klassieke muziekcomponisten als Nico Mulhy en William Bolcom.

Een bonte verzameling dus. En dat lijkt ook de bedoeling te zijn geweest. In een statement zei pianist De Mare: 'ik ben dit project begonnen omdat ik de invloed van Sondheim op componisten uit verschillende genres wilde laten zien, en daarnaast het pianorepertoire wilde uitbreiden met een heel nieuw werk.'

De CD bevat nummers uit voorstellingen als A Funny Thing Happened on the Way to the Forum, Anyone Can Whistle, Company, Follies, A Little Night Music, Pacific Overtures, Sweeney Todd, Merrily We Roll Along, Sunday in the Park With George, Into the Woods, Assassins en Passion.

Stephen Sondheim zei over het project: 'Ik was gevleid en geïntrigeerd. Door de jaren heen heb ik mijn liedjes op verschillende manieren geharmoniseerd, en ik heb arrangeurs noten horen veranderen waardoor de harmonie volledig verwoest werd. Maar deze stukken zijn van serieuze componisten, geen arrangeurs. Bijna allemaal hebben ze me totaal verrast door benaderingen die nooit bij mij opgekomen waren - maar een enkele van deze re-imaginings is opgebouwd als een lied. Ze zijn veel meer zwevend, ze hebben veel meer iets van een fantasia.'

Het voorproefje van de CD ligt tijdelijk offline, maar is hopelijk snel weer hier te beluisteren.

Bron: Playbill

6 augustus 2015, 09:09

Deel: