De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Makers van Frozen schrijven nieuwe musical

'Let it gooo, let it gooo...' Het kan niet anders of je kent deze megahit uit de Disneyfilm Frozen. De schrijvers van dit lied, Robert Lopez en Kirsten Anderson-Lopez (ja, ze zijn getrouwd) hebben sinds Frozen niet stil gezeten. Hun musical Up Here is sinds kort te zien in het Amerikaanse La Jolla Playhouse.

Lopez, die Tony Awards heeft gewonnen voor zijn The Book of Mormon en Avenue Q, had het idee voor deze musical al in 1997. Het gaat over een man van in de dertig, die smacht naar een relatie met een t-shirtontwerper maar wordt tegengehouden door zijn gedachten. In een interview met Los Angeles Magazine zegt Anderson-Lopez hierover: 'We willen het stuk weergeven als een love triangle tussen een man, een vrouw en de gedachten in het hoofd van de man. Hoe communiceer je met iemand als je gedachten hebt als: "doe dat niet"? Het is heel moeilijk om voor jezelf uit de weg te gaan.' De gedachten van de man worden weergegeven door een koor en veranderen en ontwikkelen zich muzikaal.

De romantische komedie is zeker geen kleine musical, 'ookal is het een klein verhaal,' zegt Lopez. Er is een groot ensemble en een redelijk groot orkest, want 'bewustzijn is enorm. Elk moment waarop een lied wordt ingezet, is een mogelijkheid om iets nieuws te doen in de vorm van de musical - om muziek te gebruiken op een andere manier dan altijd werd gedaan. Dat maakte deze musical leuk om te schrijven.'

De musical Up Here is nog tot en met begin september te zien in het La Jolla Playhouse.

6 augustus 2015, 21:09

Deel: