De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Pan's Blog: Dennis de Groot

Foto: Jan Jelle de Boer

Deze week staat in het teken van de Zomerse Theaterbootcamp Peter Pan van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Deze compleet vernieuwde versie van het wereldberoemde verhaal is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door musicalactrice Elise Berends. Vandaag de blog van Mr Darling: Dennis de Groot.

'Het verhaal van Peter Pan vind ik fantastisch! De verschillende films die over dit magische figuur zijn verschenen, heb ik allemaal gezien; wel honderden keren! Voor mij staat het verhaal voor ‘niet groter worden, plezier maken!’. Heerlijk toch!

Deze voorstelling staat onder leiding van Elise Berends. Ik ken haar uit de musicals Zorro en De Tovenaar van Oz, waarin we samen hebben gespeeld. Ik weet zeker dat het onder haar leiding een leuke en mooie voorstelling gaat worden. Ze heeft het verhaal van Peter Pan fantastisch bewerkt naar deze musical!

Voor de invulling van de rol van Mr Darling put ik uit alle verschillende keren dat dit personage in een film is verschenen. Daarnaast heb ik het script natuurlijk helemaal doorgenomen om mijzelf zo te verdiepen in het karakter van Mr. Darling.

Het is heel erg fijn om weer terug te zijn bij het NJMT. Na zo`n grote productie als War Horse is het intieme gevoel hier heel erg fijn. Alle NJMT kinderen hebben zo`n drive om theater te maken!

Momenteel ben ik aan het repeteren voor de voorstelling Oma, mag ik mijn pop terug?. Deze poppenvoorstelling van Theatergroep Gnaffel gaat over Fien en haar oma die een bijzondere vriendschap hebben. Wanneer de oma steeds meer gaat vergeten, levert dat grappige, mooie en ontroerende momenten op. 

Hopelijk zien wij jullie bij Peter Pan!'

11 augustus 2015, 09:09

Deel: