De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Hamilton naar Londen

Na In The Heights heeft Lin-Manuel Miranda een nieuwe Broadwayhit geschreven: Hamilton. De show opende vorige week op Broadway, en heeft al voor 25 miljoen dollar aan kaarten verkocht. Nu heeft Cameron Mackintosh aangekondigd de musical naar Londen's West End te zullen brengen.

De musical vertelt het verhaal van een van Amerika's founding fathers, Alexander Hamilton. De musical maakt gebruik van rap en hiphop en heeft een multiculturele cast, die in de huid kruipt van personages als George Washington, Thomas Jefferson en Koning George III.

Hamilton kreeg jubelende recensies. Geen wonder dus dat Mackintosh de musical in 2017 naar Londen wil brengen. Miranda zegt hierover: 'Ik hoop dat het snel gebeurt. Mijn vrouw probeert me altijd naar andere landen te krijgen, dus ik zou vereerd zijn om de voorstelling in Londen te openen.' Oskar Eustis, de artistiek directeur van het Off-Broadway The Public Theatre, waar Hamilton voor het eerst ten tonele werd gebracht, zei: 'ik beloof je dat we Hamilton naar Londen zullen brengen.'

Miranda's eerste voorstelling, In The Heights, is vanaf drie oktober te zien in het Londense King's Cross Theatre.

Bron: Evening Standard

11 augustus 2015, 20:08

Deel: