De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Pan's Blog: Wera Misset

Deze week staat in het teken van de Zomerse Theaterbootcamp Peter Pan van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Deze compleet vernieuwde versie van het wereldberoemde verhaal is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door musicalactrice Elise Berends. Vandaag de blog van Wendy Darling: Wera Misset.

'Na Dorothy in De Tovenaar van Oz is de rol van Wendy mijn tweede grote rol. Ik vind het daarom heel erg spannend om Wendy te gaan spelen, vooral omdat ik het heel graag goed wil doen. Er wordt misschien verwacht dat na het spelen van een andere hoofdrol de volgende rol minder spannend is, maar dat is absoluut niet het geval! Wendy is een enorm complexe rol en een repetitietijd van vier dagen is best weinig, dus moet je heel veel informatie oppikken in een korte tijd. Dat is heel erg spannend, maar vooral heel erg leuk! 

Met onze geweldige cast wordt de voorstelling echt supergaaf! Ik ben heel erg enthousiast en denk vooral dat het een paar hele leerzame dagen gaan worden. Ik verwacht dat de voorstelling magisch wordt! Het verhaal, de muziek: het is allemaal zo mooi. Ik hoop dat we dat gevoel kunnen overbrengen.

Mijn voorbereiding voor de voorstelling is daarom belangrijk. Ik begon al heel vroeg met het leren van de tekst en de liedjes. Toen ik het script ontving, ben ik meteen gaan leren, en wanneer ik naar muziek luister, luister ik vooral naar de liedjes van Peter Pan. Omdat er maar zo weinig tijd is wil ik heel goed voorbereid naar de repetities gaan!

De rol van Wendy vind ik een immens mooie rol: ze is heel erg puur. Het leukste aan haar vind ik dat ze zo avontuurlijk is. De rol betekent daarom ook veel voor me en dus vind ik het nog spannender, maar ook leuker! Ik ga mijn uiterste best doen om deze rol zo goed mogelijk te spelen. Gelukkig zijn er veel hulpmiddelen om Wendy te begrijpen, zoals het boek en de film waarin de rollen door echte mensen worden gespeeld.

Na deze productie ga ik gewoon door met mijn lessen op het Nationaal Jeugd Musical Theater! Ik leer daar heel erg veel en ik geniet er erg van. Ik hoop dat we nog meer bootcamps of zelfs een musical zoals deze zullen gaan doen volgend jaar zodat ik nog meer kan leren!'

13 augustus 2015, 10:10

Deel: