De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Pan's Blog: Elise Berends

Foto: Ellen Boeren

Deze week staat in het teken van de Zomerse Theaterbootcamp Peter Pan van het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT). Deze compleet vernieuwde versie van het wereldberoemde verhaal is geschreven, gecomponeerd en geregisseerd door musicalactrice Elise Berends. Het laatste blog in de Pan's Blog-serie is dan ook van Elise.

'Ik vind het heerlijk om mensen kansen te geven. Amateurs (ook de kinderen waarmee ik werk) hebben vaak een passie voor het vak die professionals allang vergeten zijn. Ik werk het allerliefst met mensen die echt alles geven om theaterverhalen te vertellen. Bovendien vind ik creëren het leukste wat er is! Bij het spelen in musicals miste ik dat enorm: je hoeft niet zelf te denken (liever niet zelfs) en alleen maar te doen wat anderen zeggen. Dat is niets voor mij. Als alles wat ik gemaakt heb uiteindelijk bij elkaar komt en het plaatje compleet is (in muziek, licht, kostuums, teksten, decors en noem maar op) en de zaal geniet, ben ik ook gelukkig.

Hierdoor wilde ik zo graag een bewerking maken op het oorspronkelijke verhaal van Peter Pan! Vanwege het enthousiasme van de kinderen en de mooie rollen voor hen in dit stuk, past het verhaal zo goed bij het Nationaal Jeugd Musical Theater. Het is niet voor niets wereldberoemd en nog steeds actueel. Er zitten prachtige thema's in over de liefde, het leven, de dood, over angst en moed, die in de meeste versies helaas volledig over het hoofd worden gezien. Ik wil het verhaal vertellen zoals het echt is!

Ik verwacht dat iedereen een heerlijke avond heeft, zowel op het toneel als in de zaal. Na deze productie ga ik door met honderd andere producties! ☺ Ik zou het liefst een jaar in retraite gaan, maar dat zit er met mijn hectische bestaan helaas niet in!

Ik wens iedereen die naar het theater komt een onwijs mooie voorstelling toe!'

Girl power: Elise Berends is een van de weinige vrouwelijke musicalcomponisten die ons land rijk is. Lees verder in het achtergrondartikel over vrouwelijke musicalcomponisten.

13 augustus 2015, 23:11

Deel: