De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Image Nation lanceert nieuwe musical SKY in 3D

Theaterproducent Imagine Nation, het bedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita, presenteert samen met songwriter/producer/promotor John Ewbank en zanger Marco Borsato het nieuwe theaterconcept SKY in Theater Amsterdam. SKY is de eerste musical waarbij een 3D-wereld wordt gecreëerd; Imagine Nation brengt voor SKY de uit de bioscoop bekende 3D-techniek naar het theater.

John Ewbank schrijft de songs voor deze gloednieuwe musical. De première vindt plaats op zondag 3 april 2016. De landelijke kaartverkoop start maandag 9 november via www.theateramsterdam.nl. De musical vertelt het verhaal van de 16-jarige Sky, die wordt geconfronteerd met de complexe problematiek van een tiener. In haar droomwereld krijgt ze de kans om af te rekenen met de dilemma’s uit haar dagelijks leven.

Over de productie

Imagine Nation heeft de ambitie om nieuwe theaterconcepten te ontwikkelen. Robin de Levita ontwikkelde bij Soldaat van Oranje - de Musical een unieke presentatievorm, onder de naam "SceneAround" waarbij het publiek door middel van een draaiende zaal de verschillende scènes beleeft. Voor ANNE werd door Imagine Nation een nieuw decorsysteem gemaakt op een niet eerder vertoonde schaal. John Ewbank bedacht het nieuwe dancefestival The Flying Dutch dat hij samen met Alda Events produceerde en dat op 30 mei jl. meer dan 100.000 bezoekers trok. Samen werken De Levita en Ewbank al jaren aan de ontwikkeling van deze musical. De laatste vijf jaar werd samen met het internationaal gerenommeerde bedrijf Platige Image een 3Dprojectietechniek voor het theater ontwikkeld. Voor SKY zal Theater Amsterdam deels opnieuw ingericht worden om deze innovatie mogelijk te maken. Ook Marco Borsato is vaak op zoek naar cutting edge-technieken om zijn publiek een extra ervaring te bieden.

Robin de Levita, producent SKY: “Na vele jaren van ontwikkeling hebben we inhoudelijk en technisch een punt bereikt om dit avontuur te beginnen. De nieuwe en bestaande liedjes van John Ewbank lenen zich uitstekend voor een voorstelling waarbij belangrijke maatschappelijk thema’s en diverse emoties aanbod komen.” John Ewbank, coproducent en songwriter SKY: “Robin en ik werken al jaren aan dit project. Nu we de mogelijkheid hebben om te schakelen tussen realiteit en fantasie door middel van 3D-projectie is de tijd rijp om deze droom werkelijkheid te laten worden.” Marco Borsato: “John en ik zijn al jaren onafscheidelijk. Toen Robin en hij dit project aan mij presenteerden en hij mij vroeg om ook dit avontuur samen aan te gaan, was de keuze snel gemaakt. De combinatie van het verhaal, de liedjes en de beleving belooft het publiek een waar spektakel te brengen.”

Creatives

De regie wordt gevoerd door Bobby Boermans, die eerder de tv-serie Nieuwe Buren en de speelfilm APP regisseerde. Voor Boermans is dit zijn debuut als theaterregisseur. De choreografie is in handen van het befaamde Amerikaanse duo Keone en Mari Madrid. John Ewbank John Ewbank is songwriter/producer, bekend van zijn werk voor Marco Borsato en talloze andere artiesten waaronder Lionel Richie en Trijntje Oosterhuis. In 2013 ontving hij een Grammy-nominatie voor zijn werk voor This Is What It Feels Like met Armin van Buuren. Bekijk voor een volledig overzicht van alle creatives de productiepagina van SKY.

5 november 2015, 11:11

Deel: