De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

OpusOne produceert Sweeney Todd met René van Kooten

Foto: Bob Bronshoff

In navolging van het succes van Kiss of the Spider Woman brengt OpusOne vanaf mei 2016 een nieuwe kwaliteitsmusical: Sweeney Todd van Stephen Sondheim. René van Kooten speelt de hoofdrol. Ook Vera Mann (Mevrouw Lovett) en Henk Poort (Rechter Turpin) zullen in deze productie te zien zijn.

Sweeney Todd was al twee keer eerder in Nederland te zien: in 1993 in een productie van Joop van den Ende en onlangs, in 2014. Toen produceerde de Reisopera de musical. Regisseur Koen van Dijk gaf een paar maanden terug al aan in ons interview met hem dat hij de musical graag wilde regisseren: 'een producent mag mij bellen, dan kom ik Sweeney Todd graag regisseren.' Dat gaat met de nieuwe productie van OpusOne dus gebeuren.

Sweeney Todd vertelt het verhaal van een onterecht veroordeelde barbier die terugkeert naar het 19de eeuwse Londen en op zoek is naar wraak. Zijn weg naar revanche leidt hem naar mevrouw Lovett, de vindingrijke eigenaresse van een slechtlopende bakkerswinkel. Ze komen tot een opmerkelijke samenwerking: hij vermoordt zijn klanten en zij verwerkt de lichamen in pasteitjes die gretig aftrek vinden.

René van Kooten liet alvast een boosdchap voor het Sweeney Todd-publiek achter:

De musical is van 20 mei tot en met 20 juni 2016 te zien in het Zonnehuis in Amsterdam. Kaarten zijn te koop op de website van OpusOne.

10 november 2015, 08:08

Deel: