De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Samantha Barks in filmmusical Strike!

Samantha Barks, die Eponine speelde in de filmversie van Les Misérables, gaat de hoofdrol spelen in een volgende filmmusical. Het gaat om de musical Strike! van Danny Schur, waarin Barks de rol van Rebecca Almazoff zal vertolken.

Strike! The Musical (2005) gaat over twee geliefden; de katholieke Stefan en de joodse Rebecca. Het verhaal speelt zich af tijdens de staking in Winnipeg (Canada) in 1919. Tijdens deze staking demonstreerden arbeiders voor hogere lonen en betere werkomstandigheden. Ook vrouwen speelden een belangrijke rol tijdens deze staking. In 2007 werd er al een korte filmversie van de musical gemaakt.

Barks: 'verliefd op dit personage'

Barks zegt op de website van Playbill: 'toen ik een paar uur vrij was, heb ik naar de musical geluisterd en ik vind de muziek gewoon zo prachtig. Ik werd verliefd op dit personage - ze is haar tijd ver vooruit, ze is een suffragette, en ik vind haar passie en vooruitstrevend denken geweldig, en de manier waarop ze ziet hoe de wereld beter kan zijn dan hoe hij nu is. Ik was daar erg door ontroerd.'

Filmpje

De film moet in 2017 in première gaan. Benieuwd geworden? Bekijk hier een filmpje over Strike! The Musical en de verfilming ervan:

6 januari 2016, 18:06

Deel: