De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Creatief team musical Frozen bekend

Disney Theatrical Productions heeft het creatief team van hun nieuwe Broadwaymusical Frozen (gebaseerd op de film) bekend gemaakt. Tevens laat het bedrijf weten dat de musical vanaf de lente van 2018 op Broadway te zien zal zijn. Try-outs beginnen al in de zomer van 2017.

De additionele muziek voor Frozen wordt geschreven door de componisten van de filmversie: Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez (Avenue Q, The Book of Mormon). Het script is van Jennifer Lee, die ook het script van de film schreef.

Alex Timbers, schrijver van de Amazon-serie Mozart in the Jungle, zal de musical regisseren, terwijl Peter Darling (Billy Elliot, Matilda) de choreografie verzorgt.

De set en kostuums worden gemaakt door Bob Crowley (Mary Poppins, An American in Paris), het lichtontwerp komt van Natasha Katz (Aladdin, An American in Paris) en het geluidsontwerp van Peter Hylenski (The Scottsboro Boys).


Scènebeeld uit An American in Paris met set en kostuums van Bob Crowley en lichtontwerp van Natasha Katz. Foto: Angela Sterling

Stephen Oremus, arrangeur van o.a. Avenue Q en The Book of Mormon, zal de muzikale arrangementen schrijven en is tevens muzikaal leider van Frozen.

Wij kunnen nu al niet wachten tot deze musical naar Nederland komt!

9 februari 2016, 23:11

Deel: