De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Homemade brengt voetbalmusical

Foto: Joe Shlabotnik

De Nederlandse producent Homemade (o.a. Afblijven) komt met een voetbalmusical. De titel van de voorstelling wordt Offside. De voorstelling wordt mede ontwikkeld in het kader van het jaar van het kind, dat in 2016 in Zuid-Afrika wordt gevierd. De acteurs komen zowel uit Nederland als Zuid-Afrika. Het is de bedoeling dat de musical in juni 2016 in Zuid-Afrika in première gaat, gevolgd door een Nederlandse tour.

De musical wordt geschreven door Dick van de Heuvel, in het Nederlands en het Zuid-Afrikaans. Het verhaal is een variant op Romeo en Julia en speelt zich af in de voetbalwereld. Het gaat over Sanne, die meedoet aan een voetbaltoernooi. Daar ontmoet ze de Zuid-Afrikaanse voetballer Shosa, op wie ze hopeloos verliefd wordt. Om in de buurt van Shosa te zijn, gaat Sanne studeren aan de universiteit van Bloemfontein. Omdat ze haar plek daar niet kan vinden, vraagt ze Shosa om naar Nederland te komen.

In maart zullen de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse acteurs samen met het creatieve team aan de voorstelling werken in Bloemfontein. Om het project te financieren is op Voordekunst.nl een crowdfundingscampagne gestart. Bijdragen kan hier. Wil je meedoen aan het project? Dan kan je je aanmelden bij de producent.

Bron: Het Parool

12 februari 2015, 12:12

Deel: