De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Senf brengt musicalversie van De Marathon

Na het succes van de film is De Marathon vanaf maart 2017 als voorstelling in de Nederlandse theaters te zien. Dat maakten Martin van Waardenberg en Marc van Kaam (directeur van het Luxor Theater) vandaag bekend bij de finish van de NN Marathon Rotterdam.

De regie is in handen van Job Gosschalk, bekend van Alles is Liefde, ’t Schaep met de 5 Pooten en de ensemblefilm De Zevende Hemel, die in het najaar uitkomt. Thomas Acda schrijft de liedteksten voor deze nieuwe Nederlandse theaterproductie. De Marathon gaat op 17 maart 2017 in première in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam, met aansluitend een tournee door het hele land. De casting start in april.

Verhaal

Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs – sleten tot voor kort hun dagen met bier, broodjes bal en sigaretten. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometer voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De vrienden gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Youssef, oud-marathonloper, om de garage van hun makker te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan het halen van de finish.

10 april 2016, 16:04

Deel: