De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

De Kernploeg brengt Amerikaans musicalrepertoire

Karen Scheffers

Terug naar de kern van musicals: dat wil De Kernploeg, een initiatief van Erwin Aarts. De ploeg, vernoemd naar Jerome Kern, wil minder bekende Amerikaanse producties naar Nederland brengen. In juli 2017 speelt De Kernploeg haar eerste voorstelling: A New Brain van William Finn en James Lapine.

A New Brain is een musical uit 1998 die in 2015 opnieuw te zien was in New York. In juli wordt de voorstelling gespeeld in de NDSM-loods in Amsterdam die passend bij de voorstelling aangekleed zal worden. Freek Bartels speelt de hoofdrol van componist Gordon Schwinn, en ook Lone van Roosendaal, Jonathan Demoor, Eva Poppink, Dennis Willekens en Christanne de Bruijn zullen te zien zijn in de productie.

Het script van A New Brain is geschreven door James Lapine, bekend van meerdere Sondheim-musicals, samen met William Finn, die ook de muziek en liedteksten schreef. Lapine en Finn werkten eerder al samen aan Falsettos, waarvan het afgelopen najaar een revival te zien was op Broadway. A New Brain wordt geregisseerd door Benno Hoogveld; Florus van Rooijen maakt de vertaling en de muzikale leiding is in handen van Jeroen Sleyfer.

De Kernploeg wil elke zomer een eigen, intieme versie van een niet of nauwelijks in Nederland gespeelde Amerikaanse musical brengen. Dat kunnen musicals zijn uit de Amerikaanse Golden Age (jaren '40 - 'jaren 60) maar ook meer recente producties. Om in de gaten te houden, dus.

9 maart 2017, 11:11

Deel: