De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

De Tweeling vanaf oktober in Nederlandse theaters

Stage Entertainment Nederland presenteert in opdracht van de Stichting Theateralliantie in samenwerking met het vfonds en Cook a Dream De Tweeling. Deze nieuwe Nederlandse musical is gebaseerd op de internationale bestseller van Tessa de Loo. De voorstelling, met muziek en liedteksten van Ilse DeLange en JB Meijers, wordt gemaakt door het creatieve team van Hij Gelooft in Mij.

Kees Prins en Frank Ketelaar schrijven het script. Ruut Weissman regisseert de voorstelling, die in première gaat in het jaar waarin we 70 jaar bevrijding vieren. Het verhaal gaat over de tweeling Lotte en Anna Bamberg, die op jonge leeftijd van elkaar wordt gescheiden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog groeien de meisjes op in Nederland en Duitsland. Anna op de boerderij van haar Duitse oom waar ze haar hele leven hard moet werken voor anderen en Lotte in een Nederlands pleeggezin dat haar op het eerste gezicht alle kansen biedt. De zussen missen elkaar maar het lukt hen vanwege de omstandigheden niet om contact met elkaar te houden. Anna trouwt met een SS-officier die aan het einde van de oorlog sneuvelt. Lotte’s verloofde wordt vermoord in Auschwitz. Na de oorlog probeert Anna nog één keer in contact te komen met haar tweelingzus. Maar kunnen ze het verleden overwinnen om elkaar weer te omarmen als zussen?

De musical wordt geproduceerd in opdracht van de Stichting Theateralliantie. Deze stichting is opgericht door Joop en Janine vna den Ende om grootschalige, bijzondere theaterproducties uit binnen- en buitenland mogelijk te maken in de theaters in Nederland. In seizoen 2014-2015 presenteerde de stichting haar eerste voorstelling: War Horse.

De Tweeling is vanaf oktober te zien in het DeLaMar Theater en zal daarna touren langs grote theaters in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Eindhoven, Enschede, Heerlen, Groningen en Den Haag. De kaartverkoop voor De Tweeling start in april.

19 maart 2015, 13:01

Deel: