De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Senf brengt musicalparodie Pumps en Penalties

Na Vijftig tinten... de parodie brengt Senf Theaterpartners in het nieuwe theaterseizoen een volgende musicalparodie: Pumps en Penalties. Birgit Schuurman, Maaike Martens en Jolanda van den Berg, die allen te zien waren in Vijftig tinten, spelen mee.

Niek Barendsen, die het script van Vijftig tinten bewerkte, schrijft het script van Pumps en Penalties. Jasper Verheugd verzorgt, net als bij Vijftig tinten, de regie en Peter Witte schrijft de liedjes. Dit is te lezen op de website van Theaterhotel Almelo.

Pumps en Penalties is een musicalparodie over voetbalvrouwen. Op de website van het Rabotheater is een plotomschrijving te lezen: "Drie bloedmooie, jonge vrouwen willen maar één ding: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw...

Wie wint zijn hart, welke assepoester past de gouden pump? In deze musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff, natuurlijk Cruijff."

De precieze speeldata van Pumps en Penalties zijn nog niet bekend.

16 april 2015, 09:09

Deel: