De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Artikelen over Annie M.G. Schmidt

 1. Foto: Roy Beusker en Annemieke van der Togt

  Welke musicals schreef Annie M.G. Schmidt?

  29 oktober 2017, 14:02

  Annie M.G. Schmidt kreeg met Was getekend, Annie M.G. haar eigen musical. Maar zelf schreef ze er ook een niet te misstaan aantal: liefst zeven stuks. Welke waren dat ook alweer?

  Lees verder
 2. Foto: Roy Beusker

  ‘Over 40 jaar, wie weet?’: Homoseksuele musicalpersonages

  6 augustus 2017, 11:11

  Theater en film helpen bij het bevorderen van de acceptatie van homoseksualiteit, zo blijkt. Welke homoseksuele personages kwamen er in Nederlandse musicals voorbij?

  Lees verder
 3. Foto: Bogaerts, Rob / Anefo

  Feministen tegen prostituees in Annie MG's Madam

  13 april 2017, 10:10

  Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink's musical Madam uit 1981 deed destijds nogal wat stof opwaaien omdat de feministen niet blij waren met hoe ze werden neergezet. Waarom dat zo was?

  Lees verder
 4. Rosa da Silva, Pierre Bokma en Annick Boer in radiomusical Annie M.G. Schmidt

  23 januari 2017, 15:03

  Na Heerlijk Duurt Het Langst maakt productiehuis Radiomakers Desmet een radiomusical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink's musical Madam. Met o.a. Rosa da Silva, Pierre Bokma en Annick Boer.

  Lees verder
 5. Thierens (l) en De Crane

  Over Annie: producent Gislebert Thierens

  25 mei 2015, 10:10

  Als student Nederlands had Gislebert Thierens een bijbaantje als chauffeur van Wim Sonneveld. Die bracht hem in contact met producent John de Crane, met wie hij aan vijf van de zeven Schmidt/Bannink-musicals werkte.

  Lees verder
 6. Over Annie: Lone van Roosendaal

  22 mei 2015, 15:03

  Lone van Roosendaal speelt de hoofdrol in Annie M.G. Schmidts Heerlijk Duurt Het Langst. Ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidtweek vertelt ze over Annie en haar musicals.

  Lees verder
 7. Foto: Roger Cremers

  Over Annie: Suzan Seegers

  21 mei 2015, 00:12

  Suzan Seegers maakt komend theaterseizoen een voorstelling met liedjes van Annie M.G. Schmidt. Ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidtweek vertelt Suzan over haar voorstelling en over Annie zelf.

  Lees verder
 8. Foto: Nico Kroon

  Over Annie: Jacques Klöters

  19 mei 2015, 13:01

  Ter gelegenheid van de Annie M.G. Schmidtweek vertelt cabaretier, schrijver en radiomakers Jacques Klöters over Annie en haar musicals.

  Lees verder
 9. Foto: De Producers

  Verdieping: de Tweede Wereldoorlog in musicals

  4 mei 2015, 11:11

  De Tweede Wereldoorlog blijft ons bezighouden, ook in het theater. Vandaag een lijstje met musicals over WO II om niet te vergeten.

  Lees verder
 10. Foto: Beeld en Geluidwiki

  Achtergrond: Heerlijk Duurt Het Langst

  2 april 2015, 16:04

  Heerlijk duurt het langst was de eerste musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink. Anno 2015 is het vooral een nostalgiebom, die Hollandse musicalklassieker uit de jaren zestig. En het is meer dan dat: een halve eeuw terug was het deze voorstelling die de musical als genre in Nederland op de kaart zette.

  Lees verder