De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

M-Lab in Concert met Tony Neef en jong talent

Foto: Ernst Coppejans

Komend theaterseizoen introduceert M-Lab iets nieuws: M-Lab in Concert. Maandelijks zingt een bekende musicalartiest aan de vleugel zijn of haar favoriete liedjes en wordt daarin bijgestaan door een aantal jonge muziektheatertalenten. De kennismaking met dit nieuwe concept vindt al voor de zomer plaats: op maandag 6 juli verzorgt Tony Neef de kickoff.

Samen met pianist Bernd van den Bos en vier jonge talenten uit M-Lab’s talentenpoule brengt Tony Neef op 6 juli zijn eigen favoriete nummers ten gehore. Uiteraard komen er musicalnummers voorbij, maar ook nummers die Neef zelf vertaald heeft.

Jong talent

Jonge muziektheatertalenten Sofie Habets, Lisa Berendse, Jeffrey Italiaander en Mark Luijckx hebben een belangrijke rol tijdens het concert van Tony Neef. Niet alleen zullen zij met hem nummers ten gehore brengen. tussen de blokken door geeft Neef ook een masterclass aan de vier talenten die daartoe allemaal een nummer instudeerden. Hij werkt met hun vooral aan de interpretatie van het nummer, waardoor het publiek getuige kan zijn van een bijzonder proces.

Tony Neef

Tony Neef was eerder te zien in het M-Lab als Cyrano in de musical Cyrano. Neef werd bekend door zijn vertolking van de rol van Chris in Miss Saigon. Daarvoor was hij te zien in Evita en vervolgens speelde hij rollen in onder andere Chicago, Titanic, Saturday Night Fever en Les Misérables. Voor de rol van Oscar in Sweet Charity werd Tony in 2006 genomineerd voor een Musical Award in de categorie Beste Mannelijke Hoofdrol in een Grote Musical.

Over M-Lab

Letterlijk als laboratorium voor muziektheater staat M-Lab op het kruispunt tussen (muziek)theateropleidingen en de beroepspraktijk. M-Lab omarmt talentvolle jonge acteurs en theatermakers, staat ze bij met advies en biedt ze volop kansen om verder te leren; zowel door middel van workshops en lessen als in de (veelal eigen) producties. Op M-Lab’s locatie aan het IJ in Amsterdam-Noord wordt continu gewerkt aan nieuw-, en vooral vernieuwend materiaal.

25 juni 2015, 10:10

Deel: