De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

De ordinary day van Stef van Gelder

Afgelopen week ging Ordinary Days van De Brug Musicaltheater in première. Met een wekelijkse blog houden we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen deze musical. Deze keer een terugblik van Stef van Gelder.

'Donderdagochtend. De eerste try-out zit er alweer op. Wat zal ik er bij de volgende voorstelling goed uitzien, want ik heb er gisteren toch op z'n minst drie kilo af getranspireerd tijdens het spelen. Nu zit ik in de bus vanuit Haarlem (waar ik deze weken de catsitter uithang voor Lynn, die lekker op vakantie is) richting Amsterdam en ik kan alleen maar hopen dat ik bij aankomst nog niet volledig gesmolten ben. Terwijl iedereen zijn of haar vakantie ingaat, mogen wij nog even anderhalve week doorknallen #mogen. Maarrr met plezier!

Ok, first things first; voor iedereen die al eens een voorstelling van De Brug Musicaltheater heeft gezien, zal ik een nieuw gezicht zijn. Ik ben de Tilburg-bound intruder die zich voor deze productie heeft binnengedrongen in de harde Frank Sanders-kern en dat bevalt heel goed! Ja, het is altijd even wennen om in een groep gegooid te worden waarin iedereen al zo goed op elkaar ingespeeld is, maar we zijn een leuk groepje geworden met z'n allen.

Terwijl we inmiddels lekker aan het spelen zijn, had ik eigenlijk op school, in Tilburg, achter m'n laptopje moeten zitten om mijn laatste opdrachten te maken, want morgen hebben mijn lieve klasje en ik onze diploma-uitreiking. Maar ja, theorie-huiswerk is er om uitgesteld te worden. Waarom heb ik anders voor dit vak gekozen? Aan de docenten die dit lezen: voor ieder van jullie die naar Ordinary Days komt kijken, maak ik welgeteld één hele opdracht af én upload ik 'm op N@tschool! Fair deal, toch?

Morgen is helaas uitverkocht, want morgen spelen we de première! Toch best weer een beetje spannend. De regisseur en muzikaal leider hebben een heel tof concept bedacht voor deze voorstelling en ik ben benieuwd wat het publiek er van zal vinden. Dus bij dezen: als je bent komen kijken, niet meteen naar huis gaan, maar drankjes doen en kletsen! En daarna uit. En daarna een after. Elke avond. Jaaa!

Nee, laat ik dat even verstandig bewaren voor na de 12e. Nog even volop genieten van deze mooie productie met al deze lieve mensen, maar ik ga ook net zo hard genieten van het maandje vakantie dat erop volgt, want ik ben er aan toe! Eventjes de relax-modus aan (lees: Party machen met de leukste vrienden), voordat het volgende grote project zich aandient. Jason, mijn personage in Ordinary Days, is alles behalve een party animal en staat daarmee ont-zet-tend ver van mij af, dus dat worden nog even wat heftige acteertechnieken die de komende weken de revue passeren.

Theaterstudio Amsterdam, here we come! Fijn.

Liefs,

Stef'

4 juli 2015, 12:12

Deel: