De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Van den Ende produceert Tina Turner-musical

Joop van den Ende heeft een contract met Tina Turner afgesloten om een internationale musical over haar leven te maken. De musical, met songs van Turner, zal eind 2016 of begin 2017 in Londen of New York in première gaan, afhankelijk van wie de regisseur wordt en de beschikbare theaters.

Kees Prins en Frank Ketelaar, die ook het script van Hij Gelooft in Mij schreven, hebben het script voor de Tina Turner-musical al geschreven. In het verhaal zien we drie Tina’s van de leeftijden 10, 20 en 38 jaar. Het stuk eindigt met haar doorbraak als ster.

Van den Ende beproefde al eerder zijn geluk in het buitenland met een Europees product. In 1992 bracht hij Cyrano van Ad en Koen van Dijk naar Broadway.

Afgelopen zomer werd 60% van Van den Ende’s theaterbedrijf verkocht aan CVC Capital Partners. Van den Ende is nog steeds werkzaam bij Stage Entertainment als senior creatieve producent. Naast de Tina Turner-musical werkt hij momenteel aan De Tweeling - volgens Van den Ende een van de mooiste producties uit zijn leven.

Bron: Pauw.

18 september 2015, 00:12

Deel: