De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Stage Entertainment sluit Theater en Van den Ende-Academy

Foto: Musical1.de

Stage Entertainment gaat haar Berlijnse Theater am Potsdamer Platz sluiten. Ook de Joop van den Ende Academy in Hamburg gaat vanwege de kosten na afloop van het huidige schooljaar dicht. CVC Capital Partners, het bedrijf dat sinds september eigenaar is van 60% van Stage Entertainment, heeft alle Stage-locaties onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat het Theater am Potsdamer Platz niet genoeg winst maakt.​ Momenteel speelt in het theater nog de musical Hinterm Horizont met muziek van Udo Lindenberg.

Woordvoerder Stephan Jaekel vertelde aan de Berlin Radar: 'het is waar dat wij op het moment geen enkele show op de plank hebben liggen die aan de winstverwachtingen van CVC kan voldoen.' Volgens bronnen is de enige winstgevende Duitse productie van Stage Entertainment Der König der Löwen, die in Hamburg te zien is. Eerder al kondigde Stage Entertainment aan 250 banen te gaan schrappen. Het blijkt echter om 300 tot 350 banen te gaan. De 150 medewerkers van het Theater am Postdamer Platz verliezen per 31 augustus 2016 hun baan. Stage blijft het theater wel voorlopig zelf huren.

Ook gaat Stage Entertainment minder investeren in nieuwe, originele producties. De Volkskrant stelt dat het bedrijf in Nederland vaker zal kiezen voor het opnieuw op de planken brengen van oude succesnummers als The Lion King en Ciske de Rat.

20 januari 2016, 17:05

Deel: