De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Opnames tv-serie Petticoat gestart

Op 5 april zijn KRO-NCRV, producent Kemna & Zonen en producent MediaLane gestart met de opnames van de nieuwe Nederlandse dramaserie Petticoat. De serie, met liedjes van componist Henny Vrienten, is gebaseerd op de gelijknamige succesmusical. Petticoat zal dit najaar worden uitgezonden op NPO 1. 

De jaren ’50: Samen met haar vader (een rol van Hajo Bruins) woont Pattie (Abbey Hoes) in een klein dijkhuisje op het Groningse platteland. Haar allergrootste droom is om een succesvolle zangeres te worden. Als op een dag de bus van de beroemde Nederlandse band The Petticoats strandt in haar dorpje en Pattie de bandleden te hulp schiet, slaat de vonk voor de showbizz voorgoed over. Ondanks alle waarschuwingen van haar vader en haar beste vriend Peter, besluit Pattie haar dromen na te jagen en verhuist ze naar de grote stad. Op zoek naar het leven waar ze zo hartstochtelijk naar verlangt.

Maar het leven in de grote stad, ver weg van haar vader en het rustige platteland, is niet zoals Pattie zich had voorgesteld. Om wat bij te verdienen gaat ze schoonmaken bij de rijke familie Van Rooden. Al snel raakt ze bevriend met Rogier, de jongste zoon (gespeeld door Jason de Ridder), en wordt ze tot over haar oren verliefd op Rogiers broer, Willem (gespeeld door Kay Greidanus). Langzaam maar zeker leert Pattie zichzelf en de wereld van de showbizz steeds beter kennen...

Naast Abbey Hoes en Hajo Bruins spelen in Petticoat Anneke Blok (als tante Gerda), Freek Bartels (als Maurice), Marlijn Weerdenburg (als Mimi), Alex Hendrickx (als Peter), Kay Greidanus (als Willem) en Martijn Fischer (als Fred). De serie is geschreven door Paula van der Oest en Inge Hardeman en wordt geregisseerd door Pim van Hoeve en Thomas Korthals Altes.

6 april 2016, 22:10

Deel: