De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Infographic '15-'16: de theaters

Wie produceerde er dit seizoen de meeste musicals? Hoeveel musicals stonden er voor langere tijd in welke theaters? En in welke maand gingen de meeste musicals in première? Dat kan je zien in de Infographic van musicalseizoen '15-'16. In deel vier lees je over de theaters.

Het Beatrix Theater, het AFAS Circustheater, TheaterHangaar: in deze grote open einde-theaters spelen producties zolang het publiek blijft komen. Denk aan The Bodyguard en Soldaat van Oranje, die rustig doorspelen. De meeste musicals gaan echter op tournee door het land: van de 32 musicals die er het afgelopen seizoen werden geproduceerd, toerden er 17 langs de theaters.

Klein en groot

Terwijl M-Lab het afgelopen seizoen haar deuren moest sluiten, werden die van Het Zonnehuis een half jaar daarvoor juist geopend. In dit kleine musicaltheater waren het afgelopen seizoen Sweeney Todd en In bed met Edith en Marlene te zien. Verder deden veel musicals de grote theaters in Amsterdam aan, zoals het DeLaMar Theater. Dat theater is zowel een populaire bestemming van de nationale tournee, als een theater waar musicals voor langere tijd te zien zijn. Het afgelopen seizoen speelden Amandla! Mandela en In de ban van Broadway er langer dan een maand. Hetzelde geldt voor Carré: daar tourden musicals langs, maar speelden PRISCILLA, Queen of the Desert en Pippin voor langere tijd. En dan was er natuurlijk Theater Amsterdam, waar SKY speelde.

5 september 2016, 15:03

Deel: