De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Subsidie voor Zonnehuis Muziektheater

Foto: Ron de Muijnck

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst heeft 80.000 euro subsidie toegekend aan Stichting Zonnehuis Muziektheater. De komende jaar zal het theater volgens het verslag van het AFK inzetten op een programmering 'die inhaakt op de culturele en maatschappelijke vraagstukken die spelen onder minderheidsgroeperingen in de samenleving'. Als geplande titels worden, naast The Bridges of Madison County, The Color Purple, Fun Home en Parade genoemd. Het productiehuis wil zich bovendien inzetten voor zogenaamd 'kleurenblind-casten' en een cultureel divers publiek.

Na Kiss of the Spider Woman en Sweeney Todd zal in juni de musical The Bridges of Madison County te zien zijn in Het Zonnehuis. Net als Parade is deze musical van de hand van Jason Robert Brown, die ook The Last Five Years schreef.

The Color Purple is een musical uit 2005 van Stephen Bray, Brenda Russell en Allee Willis over het leven van een jonge Afro-Amerikaanse vrouw. In 2015 was op Broadway een revival van de musical te zien en Cynthia Erivo, die de hoofdrol speelde, ontving in 2016 een Tony Award voor haar prestatie.

Fun Home, tenslotte, is een musical van een van de zeldzame vrouwelijke musicalcomponisten Jeanine Tesori en tekstschrijver Lisa Kron, over de lesbische striptekenares Alison Bechdel en de relatie met haar homoseksuele vader. In 2015 won Fun Home de Tony Award voor Best Musical.

Het is nog niet bekend wanneer precies de nieuwe producties in Het Zonnehuis te zien zullen zijn.

15 februari 2017, 15:03

Deel: