De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Getalendeerde muziektheaterstudenten in M-Lab's Dogfight

Derde- en vierdejaars studenten van muziektheateropleidingen zullen de cast vormen van de nieuwe M-Lab productie Dogfight. Onder deze talenten is Silencio Pinas, die voor Wat Vindt Wim een column over zijn belevenissen zal verzorgen.

De hoofdrollen in Dogfight zullen worden gespeeld door Jeffrey Italiaander en Eline de Jong. Verder bestaat de cast uit Stef van Gelder, Iris Oppatja, Luuk Melisse, Rhona Roode, Jorrit de Vries, Marie Körbl, Ruben van Keer. De regie is in handen van Benno Hoogveld; Allard Blom zorgt voor de vertaling.

Dogfight is een musical van het populaire nieuwe componistenduo Benj Pasek en Justin Paul. Het verhaal draait om een groep jonge mariniers die aan de vooravond van hun vertrek naar Vietnam de vrijheid viert met en wreed spel genaamd De Dogfight. Iedereen zet geld in en degen die het lelijkste meisje weet mee te nemen naar het feest, wint de pot. Eén van die jonge mannen, Eddie Birdlace, neemt de idealistische serveerster Rose Fenny mee naar het feest. Op het feest komt zij echter achter zijn ware bedoelingen en verlaat ze hem. Eddie voelt zich hier zo schuldig over dat hij haar toch weer opzoekt die avond en samen proberen ze er wat van te maken. Maar liggen hun interesses genoeg op één lijn om het een date te noemen? En hoe geef je zo’n avond vorm als je weet dat je morgen naar een oorlogsgebied vertrekt?

Bekijk het zelf vanaf 11 juni in M-Lab.

11 maart 2015, 12:12

Deel: