De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Sophia Wezer in nieuwe musical over Billie Holiday

Foto: Roy Beusker

Na de productie van V&V Entertainment, komt er nu een nieuwe musical over Billie Holiday. De musical heet Addicted to Blues en Sophia Wezer speelt de hoofdrol.

Het zijn de late jaren ’50 van de vorige eeuw. In grote delen van Amerika leven zwart en blank gescheiden maar in Carnegie Hall, New York bezoekt de blanke elite een concert van een zwarte zangeres: Billie Holiday. Vlak voor middernacht bereidt ze zich voor op een dan al legendarisch optreden. De gevierde ster is één van de invloedrijkste jazz-zangeressen aller tijden maar ze heeft moeite zich staande te houden in een wereld vol foute mannen, racisme en drugs. Aan de hand van hits als ‘Strange Fruit’, Them Their Eys’ en ‘End of the Affair’ zien we hoe Billie met al haar ups en peilloos diepe downs toch altijd wist vast te houden aan het grootste goed in haar leven, de muziek.

Sophia Wezer was onder andere te zien in Amandla! Mandela als Winnie Mandela, en in Tarzan als alternate Kala. Voor haar rol van Velma Kelly in Chicago won ze een Johnny Kraaijkamp Musical Award.

Op 9 en 10 mei speelt de cast van Addicted to Blues in Theater Walhalla in Rotterdam try-outs. In 2016 zal er een landelijke tournee volgen.

Bron: Nu.nl

1 mei 2015, 09:09

Deel: