De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Anouk Maas, Freek Bartels en Loeki Knol in Beauty and the Beast

Anouk Maas krijgt de rol van Belle in de revival van de Disneymusical Beauty and the Beast. Freek Bartels zal Gaston spelen en Loeki Knol Mevrouw Tuit. Het komende theaterseizoen brengt Stage Entertainment Nederland Beauty and the Beast als nationale tour. Vanaf november is de musical te zien in diverse theaters.

De musical was in 2005 ook al te zien met Chantal Janzen (Belle), Stanley Burleson (Beest) en René van Kooten (Gaston) in de hoofdrollen.

Maas speelt momenteel de rol van Maria Rainer in The Sound of Music. Ze begon haar musicalcarrière in 1997 als Annie in de gelijknamige musical. Vervolgens was ze te zien in onder andere Evita, Shrek en Flashdance.

Bartels won de televisiezoektocht naar Joseph en speelde de rol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Ook was hij te zien als Enjolras in Les Misérables en Rogier van Rooden in Petticoat. Een paar weken geleden speelde hij nog de rol van Friso Wiegersma in Sonneveld in DeLaMar.

Knol speelde in musicals als Gypsy en Fien, en meer recentelijk in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (Lidwina Walg, Koningin) en Annie (Miss Hannigan). In 2007 was ze nog te zien als Goede Fee in Assepoester.

6 mei 2015, 13:01

Deel: