De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

(Piep)jong talent: dit zijn de nieuwe Billy's

Foto: Louise Honée

In Londen is gisteravond de nieuwe cast Billy’s gepresenteerd. Faas (10), Sammy (11), Wisse (12), Laurian (13), Samuel (11) en Nick (9) maakten hun rode loper-debuut samen met hoofdrolspeelster Pia Douwes. In het Londense Victoria Palace Theatre werd het tienjarig bestaan van de originele Engelse versie van Billy Elliot de Musicalgevierd. Aankomende zomer zijn deze jonge talenten voor het eerst te zien in het AFAS Circustheater.

De musical Billy Elliot beleefde zijn wereldpremière in mei 2005 in het Londense West End. Inmiddels speelt de musical daar al 10 jaar voor uitverkochte zalen. De Nederlandse première vond afgelopen november plaats in Scheveningen. De musical speelt daar momenteel als open einde-productie.


De nieuwe Billy's komen uit heel Nederland. Faas woont in Amsterdam, Wisse en Laurian komen allebei uit Gouda, Sammy woont in Arnhem en Samuel in Almere. De negenjarige Nick uit Culemborg is zelfs de jongste Billy Elliot ooit in de tienjarige geschiedenis van de musical.De zes jongens zijn op dit moment druk bezig met de repetities voor de musical. Ruim anderhalf jaar geleden begonnen zij aan hun opleiding op de Billy Elliot sCOOL, waar ze lessen volgden in onder andere ballet, tapdans, acrobatiek, acteren en zang. Vanaf juli zullen zij de huidige Billy’s opvolgen in de titelrol van Billy Elliot. De overige hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Pia Douwes, Carry Tefsen, Sylvia Alberts en Bas Heerkens.

Benieuwd naar de nieuwe Billy's? Zet de voorstelling in jouw musicalagenda via de productiepagina.

13 mei 2015, 09:09

Deel: