De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Wim's Infographic: in première

Wie produceerde er dit seizoen de meeste musicals? Hoeveel musicals stonden er voor langere tijd in welke theaters? En hoeveel musicals gingen er het afgelopen seizoen in première? Dat kan je zien in Wim's Infographic van musicalseizoen '14-'15. Dit keer het laatste deel van de serie: in première.

Het afgelopen theaterseizoen gingen er 25 musicals in première. Niet alle musicals die het afgelopen seizoen te zien waren, beleefden hun première toen; sommige, zoals Soldaat van Oranje of Hij Gelooft in Mij gingen al een voorgaand seizoen in première.

Het grootste gedeelte van de premières vond in de eerste helft van het seizoen plaats (14 stuks). Daarvan waren de meeste premières in december; toen gingen De Zere Neus van Bergerac, Een avond met Dorus, Minoes en De Heksen in première.

In de tweede helft van het musicalseizoen gingen er 11 musicals in première. Maarliefst vijf daarvan verschenen in de laatste drie maanden van het musicalseizoen; in mei, juni en juli. Daaronder waren bijvoorbeeld Kiss of the Spider Woman, Dogfight en op de valreep Ordinary Days. Met die laatste titel kwam musicalseizoen 2014-2015 tot een eind.

31 augustus 2015, 20:08

Deel: