De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Reportage: Musicals in Concert

Nadat Musicals in Concert vorig jaar voor een uitverkochte Ziggo Dome zorgde, kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dit weekend vond een nieuwe editie plaats. Wat je kon verwachten was een combinatie van bekende en minder bekende musicalliedjes en -sterren, om dan eens naar te luisteren, dan weer mee te zingen.

Net als vorig jaar staat en zit de zaal weer vol. Er hangt een wat gespannen sfeer - 'zou het net zo zijn als vorig jaar?' - en mensen rennen heen en weer om nog even een laatste drankje te halen voor de show begint. Klokslag 8 uur begint het orkest te spelen, en gaat het spektakel echt van start. Om me heen hoor ik veel mensen vergelijkingen maken met vorig jaar, maar er zijn meteen verschillen te zien: het thema is Broadway, en Chantal Janzen presenteert het geheel door middel van filmpjes.

Bekende gezichten

Gelukkig zijn veel van de sterren van vorig jaar aanwezig. Stanley Burleson is niet alleen overtuigend in zijn zang en spel, maar krijgt dit jaar ook uitgebreid de kans ons eraan te herinneren dat hij een fantastische danser is. René van Kooten en Freek Bartels krijgen de zaal gemakkelijk aan het lachen met een variant op “Moi” uit Beauty and the Beast met twee Gastons. Willemijn Verkaik toont weer hoe veelzijdig ze is, en straalt tijdens "Defying Gravity" in drie talen. Misschien gaat nog de meeste lof naar musicalkoningin Simone Kleinsma, die Roxie Hart en Norma Desmond speelt zonder dat ook maar te merken is dat ze een paar weken geleden een nieuwe heup heeft gekregen. The show must go on!

Toevoegingen

Naast deze bekende gezichten en bijna traditionele musicalnummers, heeft de organisatie van Musicals in Concert ook wat nieuwe keuzes gemaakt. Sommigen daarvan pakken geweldig uit; de ingekorte versie van Elisabeth is prachtig (met Pia Douwes op het toneel kan het eigenlijk al niet fout gaan). Ook nieuw dit jaar is B-Brave; op zich een hele energieke toevoeging aan het geheel, maar misschien toch wat meer boyband dan musical. Anouk Maas en William Spaaij krijgen de zaal met gemak aan het meezingen. Mariska van Kolck echter lijkt niet zo goed bij stem te zijn, en valt daardoor wat weg tussen alle powerstemmen. Berget Lewis daarentegen kan wel met iets mínder power; ze zingt meerdere keren luidkeels de verkeerde tekst. Applaus voor het orkest en de achtergronddansers, die dat steeds heel goed opvangen.

Hoogtepunten

Al met al is Musicals in Concert ook in 2015 weer een spectaculaire show, met een hoop vocale hoogstandjes. Zo zijn er de prachtige soli "Mijn leven is van mij" en "Met één blik", maar staan er ook betoverende duetten op het programma, zoals "Er valt een zwarte schaduw" en "Gethsemane". Als meezingers zijn er dan weer nummers uit Ramses en enkele niet-musicalnummers. Dat is soms leuk, al is de overgang van "De sluier valt" naar "Get this party started" op zijn zachtst gezegd wat abrupt. Toch overheerst het musicalgevoel. Op Musicals in Concert 2015 kunnen we weer een jaar teren - op naar de volgende editie!

Bekijk alle foto's en filmpjes op Instagram.

14 november 2015, 23:11

Deel: