De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Bart Rijnink vervangt Maarten Heijmans in Gelaarsde Poes

Maarten Heijmans, die de titelrol van de nieuwe familievoorstelling De Gelaarsde Poes speelt, is nog niet voldoende hersteld van een beenblessure als gevolg van een motorongeluk om de voorstelling te kunnen spelen. Acteur Bart Rijnink, een goede vriend van Maarten Heijmans, neemt zijn rol voorlopig over. Bart Rijnink is geen onbekende bij het Ro Theater. Hij speelde in 2010 in de familievoorstelling Moord in de Kerststal.

Bart Rijnink is acteur, muzikant en componist. Na een vooropleiding aan dansschool Lucia Marthas studeerde hij in 2007 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Rijnink maakte met zijn gezelschap De Fantasten voorstellingen op de Parade, Oerol en in de theaters en werkte, zowel als acteur als componist, onder meer bij het Ro Theater en Toneelgroep Oostpool. Ook is hij regelmatig te zien in sketches van Het Klokhuis. Voor zijn rol in Doe Maar werd hij genomineerd voor een Musical Award. Op TV speelde Bart afgelopen jaar een vaste rol in de succesvolle TV Serie Goedenavond Dames en Heren. Rijnink is frontman van zijn eigen band La Garçon.

De Gelaarsde Poes is een radicale en vrolijke bewerking van het oude verhaal van Charles Perrault over de molenaarszoon en zijn bijzondere kat. Schrijver Don Duyns en regisseur Pieter Kramer hebben er een parodie op gemaakt, geheel in de traditie van hun eerdere komische muzikale voorstellingen als Lang en Gelukkig, Snorro, Woef Side Story en De Zere Neus van Bergerac. Met naast Bart Rijnink als gelaarsde poes, Tom van Kalmthout als molenaarszoon Jaap, Keja Klaasje Kwestro als Prinses Wendy en Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn, Steyn de Leeuwe en Daan Colijn in de vele andere rollen. Te zien van 11 december tot en met 28 maart 2016 in de Nederlandse theaters.

17 december 2015, 11:11

Deel: