De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Danny de Munk weer in Ciske de Rat

Foto: Jan Jelle de Boer

Je las het misschien al in het artikel over de bezuinigingen binnen Stage Entertainment: het bedrijf zal vaker kiezen voor oude succesnummers als The Lion King en Ciske de Rat. De eerste was al eerder aangekondigd, maar nu is bekend dat ook Ciske in 2016 weer zijn opwachting maakt.

Albert Verlinde heeft Danny de Munk gevraagd om speciaal voor deze nieuwe productie nog één keer in de huid van Ciske te kruipen. Danny heeft dit aanbod enthousiast geaccepteerd en speelt aankomend theaterseizoen voor de laatste keer de rol van zijn leven. De oer-Hollandse musical Ciske de Rat is vanaf november 2016 vier maanden te zien in het DeLaMar Theater in hartje Amsterdam. Daarna maakt de voorstelling een tournee langs de grotere theaters in Nederland. De productie wordt voorzien van een geheel nieuwe staging. Wie de overige hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend.

Danny als Ciske

'Wij zijn er trots op dat Danny de Munk opnieuw in de huid van Ciske wil kruipen. Dit wordt voor Danny de allerlaatste keer dat hij de rol van Ciske zal spelen en hij neemt komend theaterseizoen dus afscheid van dit karakter, dat zoveel voor hem heeft betekend. Voor de fans is dit echt de ultieme gelegenheid om nog een laatste keer van Danny en Ciske te genieten. Het beroemde verhaal van de kleine Ciske, het jochie met zijn brutale streken en hart van goud, is Nederlands cultuurgoed. Het verhaal blijft ontroerend en tijdloos. Iedereen kan de bekende filmhit "Ik voel me zo verdomd alleen" meezingen. We kijken er enorm naar uit om de herinneringen aan Ciske, samen met Danny, volgend theaterseizoen te laten herleven,' aldus Albert Verlinde.

Danny de Munk: 'Ciske de Rat is mij heel dierbaar. Hij loopt als een rode draad door mijn leven. Als 12-jarig jongetje betekende de rol mijn grote doorbaak. Nu ben ik 45 en krijg ik opnieuw de kans om in de huid te kruipen van de volwassen Ciske. Dit wordt echt de laatste keer dat ik Ciske zal spelen en dat maakt deze productie nu al heel bijzonder. Ik heb er ongelofelijk veel zin om Ciske nog één keer nieuw leven in te blazen!'

Ciske de Rat – de Musical

Ciske de Rat – de Musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en vertelt het beroemde verhaal van het Amsterdamse straatschoffie Ciske. In de musical wordt naast het verfilmde verhaal van de kleine Ciske, ook het verhaal van de volwassen Cis de Man verteld. De moderne klassieker wordt speciaal voor de nieuwe tournee voorzien van een geheel nieuwe staging. Het is de tweede keer dat Ciske de Rat – de Musical in Nederland te zien zal zijn. De musical beleefde in 2007 zijn wereldpremière en was ruim twee jaar lang met veel succes te zien in de theaters. De voorstelling won destijds zeven Musical Awards.

Ciske de Rat is een oorspronkelijk Nederlandse musical. De muziek is geschreven door componist Henny Vrienten (Doe Maar). Script en liedteksten zijn van de hand van André Breedland, die samen met Maurice Wijnen ook verantwoordelijk is voor de bewerking van de trilogie. Paul Eenens (o.a. 3 Musketiers, Sunset Boulevard, Petticoat) tekent net als in 2007 voor de regie.

23 januari 2016, 12:12

Deel: