De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Tim Douwsma en Vajèn van den Bosch in Grease

Foto: Roy Beusker

Tim Douwsma (27) speelt komend theaterseizoen de hoofdrol van Danny Zuko in Grease; Vajèn van den Bosch (17) speelt de rol van Sandy.

Tim: “Ik krijg ontzettende kriebels als ik aan Grease denk en vind het te gek dat ik Danny mag spelen. Alle nummers van Grease staan in mijn Spotify lijst en ik kan ze al dromen!”. Albert Verlinde, algemeen directeur en producent van Stage Entertainment Nederland: “Tien jaar geleden ontdekten wij Jim Bakkum voor de rol en nu is Tim dé perfecte Danny, dat was voor mij snel duidelijk. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een weergaloos debuut zal maken”.

Vajèn van den Bosch speelt momenteel de rol van Liesl in The Sound of Music. Ze was eerder te zien in Shrek als tiener Fiona en Droomvlucht als Lila.

Grease vertelt het verhaal over Danny en Sandy die samen een romantische zomer hebben beleefd. Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar blijken ze tot hun verbazing bij elkaar in de klas te zitten. De stoere Danny schaamt zich voor zijn vrienden, de T-Birds, en ziet Sandy niet meer staan. Daarop besluit zij lid te worden van de stoere Pink Ladies. Danny moet kiezen tussen zijn maten en zijn voormalige liefje. met onderlinge rivaliteit en teleurstelling tot gevolg. Een grote danswedstrijd brengt de twee weer samen op de dansvloer. Even later verandert Sandy op een manier die niemand had kunnen vermoeden.

Vanaf september is de musical in een geheel nieuwe versie te zien in een groot aantal theaters in heel Nederland. De regie is in handen van Martin Michel, de muzikale supervisie ligt bij Ad van Dijk. ​

13 maart 2015, 11:11

Deel: