De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Reportage: Tony Neef zingt Wim Sonneveld in etalage

Sommige klanten van boekwinkel Scheltema aan het Koningsplein in Amsterdam hadden al een vermoeden dat er iets gaande was toen ze musicalster Tony Neef voor de boekwinkel zagen staan. 'Die man doet iets met theater denk ik', fluistert een mevrouw aan haar vriendin die in de nieuwe roman van Arnon Grunberg bladert. 'Kijk maar naar de schmink op zijn gezicht'.

Tony Neef leunt ondertussen gemoedelijk tegen de gevel van de boekwinkel. Hij staat vanmiddag nog twee keer in het DeLaMar met de voorstelling, vertelt hij aan een meisje dat kranten verkoopt. Veel, vindt ze, maar volgens Neef is het geen enkel probleem. 'Het is gewoon mijn hobby', lacht hij. 'Dus dat komt goed uit.'

Maar het podium staat niet voor niets in de etalage. Neef klimt langs de boekenkasten de etalage in en al snel klinkt 'Ik zou niets anders willen zijn' over het regenachtige Koningsplein. En het werkt: de telefoons worden massaal getrokken om het wonderlijke tafereel vast te leggen, er staat immers niet iedere dag een musicalster in de etalage van een boekhandel. Ook de mensen in de winkel leggen hun zoektocht naar een mooi boek even neer om te luisteren naar de vertolking van 'Het Dorp'.

En gedurende het kleine optreden groeit het enthousiasme: wanneer Neef 'Aan de Amsterdamse grachten' inzet staat menig Amsterdammer heupwiegend met een grote glimlach mee te zingen. Een feest der herkenning, wellicht is dat de kracht van de musical. En natuurlijk de fantastische Tony Neef, die aan zijn glimlach te zien iedere dag wel in een etalage zou willen zingen.

Sonneveld in DeLaMar is nog tot 26 april te zien.

30 maart 2015, 16:04

Deel: