De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Breaking: CVC koopt Stage Entertainment

Foto: Hélène Wiesenhaal

Het is vrijwel zeker: Stage Entertainment, het internationale bedrijf van Joop van den Ende, wordt verkocht aan investeringsmaatschappij CVC Capital Partners. De transactie markeert, samen met de fusie met Albert Verlinde Entertainment, het einde van Van den Endes zakelijke carrière, aldus Theaterkrant.

Eerdere geruchten dat Stage Entertainment overgenomen zou worden door de Ambassader Theatre Group, zijn onjuist gebleken.

Het Brits-Nederlandse CVC is eigenaar van o.a. de commerciële rechten van de Formule 1. Stage Entertainment onderhandelt momenteel met CVC Capital Partners over 60% van de aandelen van Van den Ende. CVC zou er 400 miljoen voor betalen. Waarschijnlijk zal de uiteindelijk deal moeten worden goedgekeurd door Disney. Die heeft namelijk een overeenkomst met Stage over het produceren van haar shows, zoals Tarzan en The Lion King.

Stage Entertainment is in verschillende landen actief. Analisten verwachten dat het bedrijf ook naar China zal uitbreiden. Wat de overname voor de Nederlandse tak van het bedrijf zal betekenen, zal nog moeten blijken.

22 mei 2015, 16:04

Deel: