De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Stage Entertainment Nederland brengt Hair

Foto: MGEARTWORKS

Stage Entertainment en de grootste regiotheaters van Nederland presenteren volgend theaterseizoen Hair. Het verhaal van Hair, met hits als "Aquarius", "Let The Sunshine In" en "I Got Life", wordt in een nieuwe productie gepresenteerd. De voorstelling wordt geregisseerd door Carline Brouwer (o.a.The Bodyguard, Sister Act) en is bewerkt en vertaald door Dick van den Heuvel (Robert Long, Ramses).

Volgens producent Albert Verlinde schreeuwt deze tijd om Hair: 'We kijken er ongelooflijk naar uit om, juist nú, Hair naar de Nederlandse theaters te brengen. Het verhaal, dat gaat over het verlangen naar vrede, liefde en vrijheid sluit naadloos aan op de tijd waarin we nu leven.'

Over Hair

In 1967 ging de musical Hair in première op Broadway en groeide uit tot een wereldwijd fenomeen met de hits "Let The Sunshine In", "Aquarius" en "I Got Life". De voorstelling is ontstaan binnen de hippie-cultuur en de seksuele revolutie van de jaren ’60 in Amerika. Hair is geschreven als een American Tribal Love-Rock Musical door James Rado en Gerome Ragni. De muziek is van de hand van Galt MacDermot. In 1979 werd de musical verfilmd door Milos Forman.

Hair in Nederland

De musical Hair is vier keer eerder te zien geweest in Nederland, maar nog nooit geproduceerd door Stage Entertainment. Al in 1970 werd de musical opgevoerd met Bill van Dijk in de hoofdrol van Claude. Vervolgens duurde het maar liefst 35 jaar voordat de musical opnieuw te zien was: in 2005 produceerde Stairway Productions het stuk met René van Kooten als Claude en Chaira Borderslee als Sheila. Twee jaar later verscheen de versie van Sea Side Productions bomvol met Idols-sterren. De meest recente versie die in Nederland te zien was stamt uit 2011. Toen bracht EJB Entertainment een internationale versie naar Ahoy. Wie in de nieuwe productie van Stage Entertainment Nederland mee zullen spelen, is nog niet bekend.

Op zoek naar de totale vrijheid
Hair is het verhaal van de energieke, jonge George Berger en zijn zoektocht naar een vrije toekomst. Samen met zijn politiek-activistische vriendin Sheila, zijn beste vriend Claude en Jeanie, Woof en Hud en een heleboel andere jongeren behoort hij tot een vriendengroep die onafscheidelijk is. Ze maken zich druk over de oorlog en zetten zich af tegen de wurgende greep van de maatschappij. De groep strijdt voor vrede, liefde en vooral voor totale vrijheid. Een leven zonder wetten en regels, zonder taboes en kleren. Maar met een oorlog die hen in de nek hijgt, is het maar de vraag of Berger en zijn vrienden dat ideaal kunnen realiseren.

5 februari 2016, 08:08

Deel: