De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Dieren in de hoofdrol: musicals voor dierendag

Foto: Deen van Meer

Sommigen vinden het hoogst irritant, anderen kunnen er wel van genieten: musicalacteurs die in de gedaante van een dier kruipen. Het is dan ook zeker geen zeldzaamheid dat musicalacteurs zich in een apenpakje hijsen; zo heeft ongeveer de helft van de Disneymusicals dieren in de hoofdrol. Af en toe wordt er ook nog wel eens een echte hond in de strijd gegooid. In welke musicals dat gebeurde?

1. Cats: zingende katten

In deze klassieker van Andrew Lloyd-Webber is geen mens te bekennen; het podium wordt veroverd door katten. Het Nederlandse publiek vond deze dansen en zingende katten zo leuk dat het vanuit het hele land naar Amsterdam trok om de musical te zien.

2. The Lion King: zingende leeuwen

Wie had gedacht dat het mogelijk was om een musical te maken van The Lion King? Regisseur Julie Taymor gebruikte voor de musicalversie zowel acteurs in dierenkostuums als enorme poppen. En dat viel in de smaak, ook hier in Nederland. Vandaar dat Stage Entertainment momenteel audities houdt voor een nieuwe productie van deze musical.

3. Tarzan: zingende apen

In tegenstelling tot Cats en The Lion King wordt Tarzan niet helemaal gedomineerd door dieren; de apen delen hier het toneel met Tarzan en Jane. Maar in hun productienummer ‘Gestamp in het kamp’ nemen ze het podium even over.

4. The Little Mermaid: zingende vissen

De derde Disneymusical op deze lijst heeft onder andere en vis, een krab en een meeuw in de hoofdrol. En ja, die kunnen ook zingen en dansen.

5. Jungle Book: zingende beren

Baloe, de bruine beer: wie kent ‘m niet. In Jungle Book van Opus One werd hij neergezet door Fred Butter. En dan had je ook nog de panter Bagheerah en Shere Kan, de tijger.

6. Minoes: nog meer zingende katten

Meer zingende katten zag je in Minoes. In tegenstelling tot in Cats worden de katten hier als poppen ten tonele gevoerd, bespeeld door acteurs.

7. Legally Blonde

Ik ga naar Harvard en ik neem mee: een roze jurk, studieboeken, 2-in-1-shampoo (onee, die kreeg ze later van Emmett), en… Bruiser, hond en accessoire. Aldus Elle Woods in Legally Blonde.

8. Annie

Annie zou Annie niet zijn zonder haar hond Sandy. Natuurlijk is er ook een liedje aan Sandy gewijd. Om van te smelten, toch?

4 oktober 2015, 13:01

Deel: