De Musicaldatabase

Log in

Of log in met je account:

Wachtwoord vergeten?

Infographic '15-'16: de producentenpiramide

Wie produceerde er dit seizoen de meeste musicals? Hoeveel musicals stonden er voor langere tijd in welke theaters? En hoeveel musicals gingen er het afgelopen seizoen in première? Dat kan je zien in de infographic van musicalseizoen '15-'16. Vandaag deel één: de producentenpiramide.

Dit jaaar waren er maar liefst 32 musicals te zien in ons land. Dat is één meer dan vorig seizoen. Dit aantal omvat zowel musicals die dit seizoen in première gingen, als musicals die doorliepen vanuit een vorig seizoen.

Stage Entertainment produceert meeste musicals

Net als vorig seizoen produceerde Stage Entertainment dit jaar de meeste musicals van alle producenten: het productiebedrijf is goed voor 19% van de musicals. Onder de musicals van Stage Entertainment vallen importproducties als Billy Elliot en Beauty and the Beast, en musicals uit eigen land zoals De Tweeling en Robert Long.

Meer dan één

Naast Stage Entertainment waren er vijf andere producenten die het afgelopen seizoen meer dan één musical brachten: Dommelgraaf & Cornelissen Entertainment bracht Het meisje met het rode haar en Nonsens; OpusOne kwam met De klokkenluider van de Notre Dame en Sweeney Todd; Homemade Productions produceerde SPIJT de musical en Hotel de grote L; Theater Terra bracht Raad eens hoeveel ik van je hou en Koning Arthur; en Efteling Theaterproducties kwam met een reprise van Sprookjesboom: een wonderlijk muziekfeest en een nieuwe productie, Pinokkio de Sprookjesmusical. De overige musicals van dit seizoen waren de enige dat jaar van desbetreffende producent.

Mis je een musical? Stuur een mailtje naar hallo@watvindtwim.nl.

2 augustus 2016, 11:11

Deel: